Bijna Echt

Bijna Echt gaat over de jonge Brenda uit Hilversum. Brenda weet helaas hoe het is om onzichtbaar te zijn; geen vrienden te hebben, weinig tot geen geld te hebben en niet mee te tellen in de maatschappij. Ze wil haar leven omgooien en gaan studeren in Amsterdam. Dit plan mislukt helaas al meteen na een rampzalige introductieavond.
Ze wil gezien worden en daarvoor zal ze alles op alles zetten. Zelfs als moet ze een andere identiteit aannemen.

Titel: Bijna Echt
Auteur: Lisa van Campenhout
Uitgeverij: Blossom Books
Genre: Young Adult
Soort boek: Paperback
Aantal pagina’s: 341
Score: 4 sterren

De recensie:
Namens Blossom Books mocht ik deze debuut van Lisa van Campenhout lezen en recenseren. Toen ik me inschreef voor het recensie exemplaar sprak dit boek me direct aan en had ik onwijs veel zin om het boek te gaan lezen.
Het boek heeft me zeer zeker niet teleurgesteld. Het was een boek vol humor, drama en ook medeleven.
Ook gaf dit boek voor mijn gevoel een goede inkijk in het leven van social media. Het lijkt voor de buitenwereld allemaal perfect, maar hoe gelukkig de mensen op social media lijken zo ongelukkig zijn ze in het echte leven.
Ik heb ieder moment en iedere bladzijde van dit boek genoten en was het op geen een moment saai of standaard.

De personages:
Het hoofdpersonage Brenda / Aurelie vond ik erg goed neergezet. Je wist meteen wat je aan haar had.
Je voelde de pijn die ze haar hele leven heeft gevoeld. Nooit stelde ze wat voor en had ze zelfs het gevoel onzichtbaar te zijn.
De keuzes die ze maakte waren niet altijd even verantwoord en ik had ook soms echt wel de neiging om te schreeuwen “Brenda niet doen”!!
Ook had ze wel een schuldgevoel over haar daden, maar ze bleef wel standvastig.
Toch wekte ze ook wel een bepaalde gevoel van medelijden, want ze wilde er ook eens bijhoren; een gevoel wat ze nooit heeft gehad of gekend.
De andere personages vond ik ook wel oke, maar toch was Brenda / Aurelie echt mijn favoriet.
De andere personages bleven soms voor mijn gevoel wat oppervlakkig en verwarrend. Er kwamen redelijk wat mensen aan bod, en sommige werden wel goed neergezet, maar bij sommige vroeg ik me wel eens af welke rol zij nou speelde of wat hun verleden was.
Dit was vooral het geval bij sommige personages die toch wel een belangrijke rol in het verhaal speelde. Heel storend was het niet maar toch was het verhaal soms dan wel misschien beter te begrijpen.
Ook de handelingen van de “vrienden” van Brenda waren soms zeker niet goed te praten, en het versterkte voor mijn gevoel nogmaals waarom Brenda sommige dingen deed.
De ouders en broer van Brenda kwamen weinig aan bod, maar dit was niet storend voor het verhaal. Je hoefde hun niet te kennen om haar verleden te kunnen begrijpen.

De schrijfstijl:
De schrijfstijl was voor mijn gevoel erg prettig. De schrijfstijl is nuchter, maar de spanning wordt erg goed opgebouwd. De drama en de humor wordt goed gedoseerd. Er kwamen redelijk wat kleine plottwist in het verhaal voor waardoor ik telkens weer uitkeek naar het volgende hoofdstuk.
Het verhaal blijft van het begin tot het einde boeiend en interessant. Dit komt doordat er in ieder hoofdstuk ook wel een vraag kwam, en daar moest en zou ik antwoord op krijgen.

Conclusie:
Ik zou dit boek zeker aanraden. Het geeft een goede kijk op zowel de positieve als de negatieve kant op social media, maar ook wat wanhoop met je kan doen. Het is een erg leuk en grappig boek, maar het is ook zeker interessant.
Het was een zeer goede debuut van Lisa van Campenhout en ik kijk nu al uit naar haar volgende boeken. Wat mij betreft gaat het weer over Brenda en hoe het verder gaat met haar leven.

Ik dank Blossom Books voor het toesturen van het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: